2019/06/11

ARCHITECTURE

大衛朵夫 DAVIDOFF

時間:2006
地點:台北市 內湖
設計內容:當時仍在台北國際建築師事務所下工作,負責此案屋頂女兒牆金屬柵欄、一樓與二樓石材細節,
警衛室外觀、圍牆以及入口設計
業主:瓏山林建設

Project period: 2006
Location: Taipei
Project description: Working under the architect,The Taipei International Group (TIG), we were responsible for the development of the rooftop metal cornice, first and second floor stone detailing, guardhouse, garden wall, and gate.
Client: RSL Development Company 


賴公館 LAI RESIDENCE

時間:2010-2012
地點:新北市 林口
設計內容:整體以不對稱平衡的概念,用截然不同的造型反映出業主這對兄弟相異的個性,但所用面積一致,
並以剪力牆做空間配置,使光線及空間比例達到最佳效果。
坪數:266坪

Project period: 2010-2012
Location: Linkou, Taiwan
Project description: A townhouse commissioned by two brothers. The two halves are assymmetrically
balanced, like an abstract yin-yang, with spaces carved out between the bearing wall system to bring light and good proportions to the spaces.
Area: 880 sq m


和拓柬埔寨廠區 OATTAM FACTORY COMPLEX

時間:2012-2013
地點:柬埔寨 金邊
設計內容:業主要求以創建一個宿舍和辦公室空間供他的員工搬遷至此,以長形量體的布局,使整體簡約但有自由與延伸的感覺。
坪數:13,196坪

Project period: 2012-2013
Location: Cambodia
Project description: The client approached us to create a new home and office space for the relocation of his employees to an existing factory complex. The horizontal minimalistic volumes create a modern feeling of freedom and expansion within the walled compound.
Area: 43,547 sq m


四季紐約 FOUR SEASONS

時間:2009
地點:新北市 中和
設計內容:在台北國際建築師事務所下,負責此社區住宅的裝飾藝術外牆細節以及新古典式入口廣場設計
業主:瓏山林建設

Project period: 2009
Location: New Taipei City
Project description: For this large-scale residential complex located within a block, we developed,
under theTaipei International Group (TIG), art deco exterior detailing, and a neoclassical dropoff-entryway.
Client: RSL Development Co.


陳公館 CHEN RESIDENCE

時間:2004
地點:台北市
設計內容:原屋為平式屋頂且漏水,我們將斜與弧的元素加入至屋頂,使整體造型增加趣味及變化,而外推陽台做為一個觀景看點,將群山圍繞之景盡收眼底
坪數:76坪

Project period: 2004
Location: Taipei
Project description: The original house was flat-roofed and leaking badly. We introduced a series of angled and curved roof volumes to produce a more interesting volume. A metal balcony thrusts forward as a viewing platform for the surrounding mountains.
Area: 250 sq m